Seemantham

Denne uken fikk vi virkelig oppleve en av indernes mange tradisjoner. Seemantham er et ritual som utøves for å sikre en naturlig og god fødsel for det førstefødte barnet. Samlingen holdes i 9. måned av svangerskapet og hele storfamilien blir invitert.

P1010346
Det var hele 3 samme fester denne formiddagen

Den gravide får en ny sari av sin mor og skifter så antrekk. Når hun har fått på seg ny sari, må hun stå i en posisjon i 15 minutter – med en fot plassert i ris og den ande i dal. Ritualet fortsetter så med at alle kvinnene ber for den kommende fødselen ved å smøre morens og farens kinn og hender inn med sandal (som er pulver fra en type tre som gir god lukt og som er godt for huden) og rødt pulver i pannen, i tillegg setter alle damene armbånd på moren – de rike gir gullarmbånd, mens resten gir glassarmbånd.  Og man gir også en pengegave (2001 rupi, hvis jeg fikk det riktig med meg). De eldste kvinnene i rommet gir først. .(Vi visste ikke hva vi skulle ta med, så av oss fikk de heller en liten elefantleke … ha ha).  Etter dette får alle de kvinnelige gjestene også en gave bestående av samme pulver,  armbånd, banan og en blomst.

P1010327

Vi var på hva inderne kaller en «liten function» med bare 100 gjester. For denne type ritual inviteres nemlig bare nærmeste familie – og selvfølgelig noen utlendinger som er på besøk  Det ble servert deilig lunsj, og så rushet alle gjestene tilbake til jobb eller hjem.

P1010340

P1010339

P1010338

P1010336

P1010317
Gaver fra morens foreldre til ofring og etterpå til gjestene

P1010342

P1010316

Jeg fikk, som dere ser, også være med på dette mens Trond fikk sitte trygt på tilskuerbenken …  Nå er neste mål bryllup. Men innen den tid må jeg nok kjøpe meg sari.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s